maanantai 12. syyskuuta 2011

Derby rata 30.7.2011 Hyvinkää

Vein Mangon aamupäivällä Hyvinkään radalle ja jätin eläinlääkäritarkastuksen jälkeen Helin ja Venlan hyvää hoivaan (suunnistin itse Porin näyttelyyn). Mango osallistui kolmevuotiaille tarkoitettuun Derbyyn. Kilpakumppaneita oli tasan yksi - Zorro.

Sain puhelun Poriin, ettei ollut mennyt ihan putkeen. Mango oli kopitettu ja lähtenyt hienosti, mutta höllännyt vauhtia jo etusuoralla ja hiipuen edennyt kolmoskaarteeseen, missä oli pysähtynyt. Zorro pysähtyi herrasmiehenä ihmettelemään tilanetta ja jatkoi sitten maaliin, Mangon liittyessä seuraan. Keskeytys molemmille, ei Derby-voittajaa 2011. Simppu.

Olen kovasti miettinyt, mistä moinen johtui. Mango teki kovasti juoksuaikaa tuolloin, ajallisesti edellisestä kiimasta oli 6,5 kk, ja sitä edellinen väli oli tasan 6 kk. Juoksun tekeminen kuitenkin hiipui, eikä sitä ole tullut vielä syyskuun puoliväliin mennessä... Joten se "veti takaisin" koko kiiman. Saattoi hyvinkin liittyä tähän. Toisaalta saattoi olla stressaantunut, kun emäntä ei jäänytkään kisapaikalla, mutta on toisaalta ennenkin kisannut ilman minua. No, kokeiltiin syyskuun alussa ratatreenejä ja ihan hyvin meni, puhtaasti 280 metriä, mutta ei kuitenkaan ihan normivauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti