keskiviikko 2. toukokuuta 2012

JUOKSUAIKA!

Mango aloitti kuudennen kiimansa kesken Lahden näyttelyn. Juoksuaikojen väli on ollut 9kk yhtä poikkeusta lukuunottamatta. No, nyt tuli toinen poikkeus, edellisestä juoksusta oli vajaa 7kk. En ollut varautunut moiseen aikaistukseen, joten nyt menee harrastussuunnitelmat uusiksi.

Ensi lauantain (5.5.) Suomi-Cup maastot jäävät väliin. Iso harmi, sillä Mangon kunto on ihan huipussaan. Peruskuntokausi talven lumisissa metsissä onnistui täydellisesti ja nyt on ollut vetotreenejä ja spurttailuja lenkkeilyn lisänä. Ja 6vrk ennen kisaa alkaa juoksu, joka estää osallistumasta. Simppu. Ei meillä ollut mitään tavoitteita, sillä Suomi-Cup on kutsukilpailu edellisvuoden menestyksekkäimmille, mutta olisi ollut kiva osallistua edes yhteen viralliseen juoksukisaan kaudella 2012.

Myös luonnetesti menee sivu suun. Mangolle oli paikka varattuna 19.-20.5. testissä. Luonnetestiin mennään joka tapauksessa, sitten myöhemmin. 

Mangolle on suunnitteilla pentuja tästä juoksusta. Silmätarkastuksessa 13.4. Mangon silmät todettiin puhtaiksi. Komea chileläissyntyinen sulhanen Chino (Ch Wasfi von Haussman) odottelee länsinaapurissa ja sinne suunnataan, kunhan juoksu tästä etenee ja käydään progetestissä 7.5. maanantaina. Jos kaikki menee suunnitellusti, niin pentuja on tiedossa heinäkuun puolivälissä!

Päivitystä 7.5.
Käytiin Mäntsälässä progessa ja papassa. Papan mukaan kiima kunnossa ja proge 2,5. Mango kyllä vislailee jo pojille siihen malliin, että lenkeillä meinaa nolostuttaa. Tosin kohteena ovat vasta pienet terrierimiehet, eiköhän valikoima laajene parissa päivässä. Seuraava proge otetaan keskiviikkona... 

Päivitys 11.5.
Toinen progetesti keskiviikkona 9.5. antoi arvoksi 5,7 eli osuttiin ovulaatiopäivälle. Illalla pakattiin auto ja ajettin Turkuun laivaan. Torstaina saavuimme sulhon luokse aamupäivällä. Nuori pari pääsi tutustumaan toisiinsa, Mango ihastui Chinoon kovasti ja oli hyvin myötämielinen. Astutus oli ohi puolessa tunnissa siitä, kun koirat tapasivat. Päästettiin pariskunta yhdessä pihalle, jonka jälkeen ne vetäytyivät lepäämään sisälle. Myöhemmin otettiin vielä kuvia kyyhkyläisistä ja sitten lähdettiinkin kotimatkalle. Iso kiitos Chinon omistajille vieraanvaraisuudesta! Nyt vaan odotellaan... 

Ruotsinmatkan tunnelmaa... Kiitos kuvista Maijalle!

Nuoripari


Mango ja Chino valkovuokkonkedolla
 


On kyllä jännää!



Mango 3.5.2012. Kuva TS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti