lauantai 28. helmikuuta 2015

Kevättä ja mutakautta kohti

Talvi alkaa olla lopuillaan ja kamala rapakausi on alkanut. Tassuja saa pestä joka ulkoilun jälkeen ja mahanalusetkin rapaantuu. Uutena apuvälineenä meillä on orthexin vauvanamme, jonne laitan ripauksen hoitoainetta pohjalle ja lasken vettä päälle muutaman sentin verran. Sitten nostan etujalat ammeeseen, huljutan puhtaaksi ja seuraavaksi takajalat. Mango tarvitsee nostaa, Vesla toimii nameilla eli kiipeää itse ammeeseen ja pois. Lika ja hiekka irtoaa tassuista paremmin kuin suihkulla ja vähemmällä kumartelulla kuin pienessä vadissa huljuttaen.

Tässä myös kuluu kätevästi vanhat hoitoaineiden loput. Niitä pullonpohjia kun löytyy...

Muutenkin koirien turkinhoito on taas vaativampaa. Molemmat pudottavat turkkiaan ja takkuuntuvat tehokkaasti. Mango varsinkin kehittää melkoisesti takkuja kaulan ympäristöön ja kylkiin. Täytyy kokeilla hoitoaineessa vähän eri sekoitussuhteita. Viimeksi laitoin vähän eri aineilla (kokeilin vanhoja jämiä), ja nyt palaan kyllä takaisin pelkkään Laser Litesiin. 

Harrastusrintamalla  on aika rauhallista, maaliskuun loppupuolella on seuraavat näyttelyt ja ehkä yksi tokokoekin luvassa :)

Vesla ja Mango vikalla tassupesuttomalla lenkillä 23.2. aamulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti