maanantai 16. helmikuuta 2015

Talvi tuli takaisin ja juoksuaika loppui sopivasti :)

Viime viikon rapakelit ovat ohi ja sunnuntaina vihdoin pakasti. Viime viikolla käytiin torstaina metsässä pikaisesti ekaa kertaa juoksun jälkeen ja kyllä tuli risua tyttöihin.

Perjantaista lauantaihin hoidossa ollut Elle (Mangon tyttö ja Veslan sisko) innosti lenkkeilemään säästä huolimatta. Perjantaina tepasteltiin Tuulin kanssa 5 koiran taktiikalla Lahdentien laitaa ja lauantaina koirapuistoiltiin ja lenkkeiltiin jäisillä poluilla, niin tytöt pysyivät puhtaina. Perjantaina lenkin jälkeen Mango päätyi pesuun parin viikon tauon jälkeen ja oli yllättävän helppo laitettava. Mango-shampoolla ja Laser Lites cocktaililla laitoin ihan varmuuden vuoksi ja turkista tuli ihanan laskeutuva. Selkä alkaa kaivata nyppimistä, mutta on tässä vielä toista kuukautta aikaa ennen seuraavaa näyttelyä.

Sunnuntaina ulkoiltiin upeassa talvisäässä lähimetsässä parikin kertaa. Tyttöjen turkit pysyivät puhtaina, kuivina ja risuttomina, kyllä pakkanen on ihanaa! 

Vesla joutui suihkuun sunnuntai-illalla ja sen turkkiin kokeilin Royale Perfectionin Argan Oil Shampoota, joka lupaa korjata turkkia. Veslan turkki on aika hapero ja itsekseen irtoava, joten ei tuollaisesta hoitavammasta shampoosta haittaakaan ole. Hoitiksena LL Cocktail höystettynä "just a pinch"-mitallisella True Iconic Magic Oilia. Lopputulos oli terveen tuntuinen turkki, joka oli myös yllättävän pöyheä. Tämä saattoi johtua siitä, että laitoin hoitissettiin enempi LL Protein Treatmentia kuin Drapea. Selkään on tullut tummempi jakauksen paikka ja leukaperistä jäi karvaa rapsutettaessa käteen. Kohta alkaa karvashow. Voiko olla fiksumpaa, kuin kevään ja syksyn kurakeleihin itsensä trimmaava koira?


Harjoista tällä hetkellä ehdoton suosikkini on lyhytpiikkinen, pehmeä puuvartinen Maxi-Pin. Siinä on paljon samaa, kuin KW:n harjoissa, mutta jotenkin tämä on tuntunut vielä paremmalta käteen. Näitä sai Peten Koiratarvikkeesta 14,90 euron hintaan. Ostin Porvoon myymälästä toiseksi viimeisen pehmeän harjan pari viikkoa sitten, toivottavasti tuovat niitä lisää maahan. Nettikaupasta ovat hävinneet aikaa sitten, niissä oli erikseen maininta PEHMEÄ. Kova perusversio vain raastoi afgaanin pehmeää turkkia.

Viikonlopun parhautta oli myös uudet Millersin kynsisakset. Edelliset olivat jo melkoisen iäkkäät ja tylsät, joten uudenterävillä kynnet lyhenivät ihanan helposti ja tarkasti. Pitää muistaa päivittää kynsisakset parin vuoden välein jatkossa.

Elle, Mango ja Vesla ulkoilemassa


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti