lauantai 17. tammikuuta 2015

Loppiaisen tokokisa

Pesut ovat sujuneet mallikkaasti ja olen lyhyellä testauksella päässyt varsin hyviin tuloksiin. Iso kiitos Turkkitaikan Raijalle näytteistä! 

Pesin molemmat tytöt sunnuntaina ennen loppiaista. Kuukausi sitten kahden koiran peseminen oli melkoinen rasitus, mutta nyt sujui helposti. Mangolle löytyi mahtavasti sopiva shampoo, Royal Perfectionin Mango-shampoo. Pesee hyvin, mutta on kivan kosteuttava eli ei yhtään kuivata. Hoitoaineeksi kokeilin LL cocktailia toista kertaa ja hyvin toimi. Veslan pesaisin Royal Perfection kombolla, jossa Argan Oilia ja Blanc de Blancia. Hoitiksen suhteen ei ollut oman reissun takia varaa testeihin, joten LL cocktaililla mentiin.

Loppiaisena oli Mangolla tokokisa Konalassa. Historiallinen tapahtuma, sillä viralliseen tokokisaan osallistui huikeat 3 afgaania. Tuulilla ja Nyaralla oli ensimmäinen virallinen kisa, Mangolla ja minulla kolmas ja Kirsi & Taisha olivat kokeneimmat kuudennessa kisassaan. Olimme Mangon kanssa ensimmäistä kertaa tässä hallissa ja tuomarina oli Piritta Pärssinen, josta olin kuullut "reilu, mutta tarkka"-määritelmän etukäteen. Kyllä jännitti!

Mango ei oikein virittynyt ennen alkua, mutta pääsimme silti kunnialla kehään. Sen verran jännitykseni tarttui, että nousi ja väisti luoksepäästävyydessä, pisteitä 9. Paikkamakuussa olimme reunimmaisena, mutta vieressämme oli suloinen pieni uroskoira, johon Mango ehti ihastua jo ennen aloitusta. Oma sydän pamppaili niin, että meinasi tulla suusta ulos, kun pikkuinen uros nousi ja lähti kohti omistajaansa kesken liikkeen. Mango onneksi pysyi makuulla ja liike meni nappiin pientä hitautta lukuunottamatta. Pisteitä täysi 10 :)

Oma suoritusvuoromme oli kuudentena. Mango meni kivasti, palkkaantui kehuista ja jaksoi hyvin. Liikkeestä maahan menossa ja seisomisessa varmistelin, mistä pistemenetystä. Luoksetulossa Mango liukui maaten, josta hätääntyneenä vilkaisin tuomariin. Hän kehotti jatkamaan suoritusta ja perusteli liikkeen lopuksi, että maahanmeno ei ole kuin 2 pisteen menetys. Lopulta tuli hyppy, ja pöh, Mango innoissaan varasti ja hyppäsi ennen käskyä. Ja teki täydellisen suorituksen ajoitusta lukuunottamatta. 0 pistettä.

Yhteensä 149 pistettä ja kakkostulos. Eli hypyn kun saa kohdilleen, niin ykkönen ei ole kaukana. Seuraava kisa 25.1.

Mangolla 3 tokokisaa takana - olen todella tyytyväinen tuloksiin

Mango nukkuu kisaväsymystään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti